Geslaagde pupillen scheidsrechters cursus bij Brandevoort

In navolging van de in het voorjaar gegeven pupillen scheidsrechters cursus bij v.v. Erp en Blauw Geel ’38 hebben we in september 2022 succesvol een pupillen scheidsrechters cursus georganiseerd bij v.v. Brandevoort.

Deze cursus heeft tot doel om jongens en/of meisjes op te leiden tot pupillen scheidsrechter, waarbij ze wedstrijden gaan leiden van de J0-11 en de J0-12. Deze wedstrijden worden gespeeld op een half veld en er gelden wat andere spelregels dan op een groot veld. De cursus bestaat uit 1 avond theorie, gegeven door leden van Scheidsrechtersvereniging Helmond eo. Verder is er nog een praktijkgedeelte wat bestaat uit het fluiten van enkele stagewedstrijden. Gedurende deze wedstrijden worden de cursisten begeleid door ervaren begeleiders uit het scheidsrechterskorps. Op zaterdag 1 oktober was de afsluitende dag van deze cursus. Alle 10 de cursisten slaagden voor deze opleiding en ontvingen van de voorzitter van Scheidsrechtersvereniging Helmond e.o. Stèfan Verbakel een certificaat.

De regio Helmond is weer 10 opgeleide cursisten rijker. Mochten andere clubs in de regio interesse hebben om ook een dergelijke opleiding te starten, dan kan U meer informatie opvragen via voorzitter@sv-helmond.nl.

Attachment