Helmond behaald 3e en 4e plaats op districtskampioenschap Spelregels

Op vrijdag 14 april namen we met 2 teams deel aan de districtsfinale spelregels welke georganiseerd werd door COVS Horst / Venray. Na de ontvangst met een lekker stuk Limburgse vlaai konden we om 20.00u aan de wedstrijd beginnen. We hadden dit jaar 2 teams op de been gebracht. Team 1 bestond uit Daan Cortenbach, Stan van Dooren en Mark Kolenberg. Team 2 bestond uit Wouter Velings, Theo Smits en Eric Thijs.

De 1e ronde bestond uit 10 meerkeuze vragen welke de deelnemers op hun telefoon moesten beantwoorden. De tweede ronde uit 5 meerkeuze vragen waarbij er van een rits antwoorden de 3 goede gekozen moesten worden en daarna volgende de 3e ronde met beeldvragen waar aangegeven moest worden wat de beslissing van de scheidrechter zou moeten zijn. Na deze eerste 3 ronden begon de pauze en tijdens de pauze werd de druk op onze teams flink opgevoerd, want in de tussenstand stonden ze eerste en tweede.

Na de pauze volgde nog een 2e ronde met beeldvragen en een ronde met quizvragen. Toen alles op de juiste manier geteld was, bleken Horst/Venray en Roermond met 276 gelijk als eerste geëindigd te zijn en werd het na 2 barragevragen duidelijk dat COVS Horst/Venray er met de titel vandoor gaat. Helmond 2 eindigde als derde en Helmond 1 als vierde.

Al met al hadden we een erg leuke avond gehad en ondertussen hadden we er ook weer wat van opgestoken.

Attachment